Skip to content

Welke type laadpalen zijn er?

Er zijn verschillende soorten laadpalen voor elektrische voertuigen, elk ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen. Hier zijn de belangrijkste types:

  1. AC-laadpalen (thuisladen): Dit zijn laadpunten voor thuisgebruik. Ze worden aangesloten op het reguliere elektriciteitsnet van een huishouden en hebben een vermogen tussen 3,7 kW en 22 kW. Thuisladers zijn doorgaans geschikt voor opladen ‘s nachts en tijdens het parkeren gedurende langere perioden. Deze laadpalen kunnen doormiddel van load-balancing vaak slim aangestuurd worden.
  2. DC-laadpalen (Snelladers): Deze laadstations zijn ontworpen voor openbaar gebruik of als zakelijke oplossing en bieden aanzienlijk hogere laadsnelheden dan normale laadpalen. Ze hebben meestal een vermogen van 50 kW tot 350 kW of meer. Snelladers zijn handig voor onderweg en kunnen een elektrische auto in een relatief korte tijd opladen.Elk type laadpaal heeft zijn eigen laadvermogen, toepassing en geschiktheid voor bepaalde situaties. Het juiste type laadpaal hangt af van uw gebruik, locatie en het soort elektrische voertuig dat u hebt. PMG Charge helpt u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Elk type laadpaal heeft zijn eigen laadvermogen, toepassing en geschiktheid voor bepaalde situaties. Het juiste type laadpaal hangt af van uw gebruik, locatie en het soort elektrische voertuig dat u hebt. PMG Charge helpt u graag verder bij het maken van de juiste keuze.