Skip to content

Load balancing laadpaal

Koopt u een laadpaal voor thuis of voor uw bedrijf, dan kiest u het best eentje met load balancing. Een laadpaal met load balancing voorkomt dat de stroom uitvalt wanneer u uw auto oplaadt en tegelijk andere elektrische toestellen gebruikt. Benieuwd naar load balancing en of het iets voor u is? PMG Charge maakt de overstap naar groenere energie helder.

Laadpaal met load balancing

Load balancing zorgt ervoor dat de capaciteit van het stroomnetwerk van uw woning of bedrijf niet overschreden wordt. Op die manier wordt de energie die nodig is om uw voertuig te laden en de energie nodig voor het gebruiken van andere toestellen veilig en efficiënt verdeeld. Alle beschikbare capaciteit wordt optimaal verdeeld en gebruikt.

Onder load balancing vallen verschillende types: static load balancing, dynamic load balancing en hybride load balancing. Welk type het best past bij uw project, hangt af van verschillende factoren. Neem contact op met PMG Charge voor advies op maat.

laadpaal-kopen-load balancing

Hoe werkt een load balancing laadpaal?

Een load balancing laadpaal meet het totale verbruik van de woning of het gebouw. De energie die op dat moment niet  door andere toestellen in huis wordt gebruikt, wordt ingezet om het elektrische voertuig op te laden.

Tegelijk zal de laadpaal de beschikbare belasting zo optimaal mogelijk verdelen. Heeft u zonnepanelen, dan zal de laadpaal ook eerst de groene energie inzetten om uw voertuig op te laden.

Omdat heel wat elektrische auto’s al 3-fasig kunnen geladen worden, is bij een laadpaal van 11 kW load balancing ook interessant. Vaak is de standaardaansluiting thuis 1-fasig en dus niet zwaar genoeg. In plaats van de aansluiting te verzwaren (wat een vrij dure zaak kan zijn), is het beter om te kiezen voor een load balancing laadpaal.

De vijf voordelen van een load balancing laadpaal

Fiscaal voordelig

Dankzij een fiscaal voordeel tot wel
30 percent, blijft ook een load balancing laadpaal een interessante oplossing.

Sneller opladen

Uw eigen slimme laadpaal met load balancing kopen betekent dat u tot vijf keer sneller oplaadt dan aan een traditioneel stopcontact.

Veiliger opladen

Laden aan een load balancing laadpaal is veiliger dan aan een stopcontact.
Geen last van oververhitting of overbelasting!

Load balancing

De energie tussen uw laadpaal en de andere verbruikers op de locatie te wordt veilig en efficiënt verdeeld.

On demand opladen

Gewoon opladen wanneer het nodig is en wanneer het u past: heerlijk! Nooit meer zoeken naar een vrije laadpaal.

Waarom uw laadpaal kopen bij PMG Charge?

PMG Charge is een professionele installateur van laadpalen voor particulieren, ondernemingen en lokale overheden. Vol energie zetten we onze kennis van laadinfrastructuur in om u een stapje dichter te brengen bij een groenere toekomst, en dat op de manier die het best bij u past.

Wilt u een load balancing laadpaal aansluiten, vraag dan advies aan een betrouwbare installateur. Bij het installeren van een laadpaal komt heel wat kijken. Aarzel niet om uw vragen over prijs, installatiekosten of technische zaken te stellen!

pmg charge load balancing laadpaal

Wat zeggen onze klanten?

R. Muylaert
Read More
Deskundige uitleg, vlotte voorbereiding en zeer snelle plaatsing! Super tevreden over Gilles en zijn team! Aanrader!
B. Vanden Brande
Read More
Correcte en professionele service. Zeer tevreden met de propere afwerking en gebruiksvriendelijke werking. Ook duidelijke en voldoende uitleg gekregen over de werking.
S. Cobbaert
Read More
Heel tevreden over PMG-charge! Vlot bereikbaar en nette, correcte plaatsing van onze laadpaal. Handige app ook!
S. Wellekens
Read More
Een duidelijke communicatie, correcte prijzen en een zorgvuldige uitvoering. PMG Charge is zeker aan te bevelen voor de installatie van een laadstation.
Previous
Next

Load balancing laadpaal kopen? Dit mag u verwachten!

Contact met PMG Charge

U neemt contact met ons op voor een eerste gesprek.

Bezoek bij u thuis

Wij komen virtueel of fysiek langs en bekijken samen de mogelijkheden.

Offerte op maat

Binnen de drie dagen mag u een persoonlijk voorstel verwachten.

Installatie bij u thuis

De laadpaal wordt geplaatst binnen de afgesproken termijn. Beloofd!

Plug, charge and drive

Klaar om te laden! Ook na installatie staan wij voor u klaar.

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen zijn perfect te combineren met laadpalen, vooral wanneer het gaat over een slimme laadpaal met load balancing. Een slimme laadpaal wisselt info uit met het elektricteitsnetwerk en uw elektrische voertuig. De laadpaal gebruikt dan realtime gegevens om het laadproces te optimaliseren. Als er zonne-energie beschikbaar is, zal de laadpaal eerst laden met die energie. Doordat het gebruik van zelf opgewekte zonne-energie wordt gemaximaliseerd, verlagen de elektriciteitskosten.

Doet uw laadpaal thuis aan load balancing, dan berekent de slimme laadpaal wanneer uw auto het voordeligst kan opgeladen worden, bijvoorbeeld tijdens rustige momenten doorheen de dag.

Een laadpaal die aan dynamic load balancing doet, is geen must, maar het biedt wel heel wat voordelen. Zo zal een laadpaal met load balancing voorkomen dat de stroom uitvalt bij een te hoge belasting. Vooral bij 1-fase is een laadpaal met load balancing interessant, gezien zo grote pieken worden voorkomen.

Een dynamic load balancing laadpaal of active load balancing laadpaal is ook een aanrader voor bedrijven of mensen met meerdere elektrische voertuigen thuis. Een dubbele laadpaal met load balancing houdt rekening met de grotere stroomvraag. Bovendien kunt u met een app instellen welke auto eerst moet geladen worden.

Een slimme meter is nodig voor een laadpaal thuis met load balancing. Het maakt het handiger om efficiënter en optimaler te kunnen laden. Een laadpaal met dynamic load balancing zal het laadvermogen aanpassen op basis van het verbruik van het gebouw.

Onze realisaties

Vraag nu uw gratis offerte aan!

Wij sturen u zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord terug.