Skip to content

Laadpaal kopen bedrijf

Waarom zakelijke laadpalen voor uw bedrijf kopen?

Heeft u een bedrijfsparking die wel iets extra kan gebruiken? Of wilt u het leven net wat makkelijker maken voor uw werknemers? Dan zijn bedrijfslaadpalen een uitstekend idee. Door slimme laadpalen bij uw bedrijf te plaatsen, krijgen collega’s en klanten de kans hun elektrische auto op te laden. Rijden uw collega’s met een elektrische wagen, dan is het een goed idee om ook laadpalen bij uw medewerkers thuis te plaatsen. Dat verhoogt het werkcomfort van uw collega’s namelijk aanzienlijk.

Wat de situatie ook is, bij PMG Charge bent u aan het juiste adres. We voorzien slimme laadinfrastructuur op uw bedrijfssite of bij uw werknemers thuis. We staan in voor het totaalproject: van offerte tot oplevering. Zo ontzorgen we u van a tot z. De plaatsing wordt steeds correct en stipt volbracht en dit door onze eigen, professionele laadpalen installateurs. Ontdek de mogelijkheden en contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Alpitronic Hypercharge snellader DC 150 kW

Deze bedrijven gaven ons reeds hun vertrouwen:

Wat kosten laadpalen voor bedrijven?

Wilt u een of meerdere laadpalen installeren aan uw bedrijf, dan juichen we dat alleen maar toe. We steunen ten volle elk bedrijf die zijn steentje bijdraagt voor een groenere toekomst. De kostprijs van zo’n bedrijfslaadpaal is begrijpelijk een belangrijke factor in uw beslissing. Er zijn verschillende factoren die de prijs beïnvloeden. Denk daarbij aan:

  • Het soort laadpaal
  • Hoeveel laadpalen
  • De nodige werkzaamheden

Er zijn heel wat soorten laadpalen, gaande van basic modellen tot slimme laadpalen met uitgebreide functies. Ook zijn er dubbele laadpalen beschikbaar, waaraan twee voertuigen tegelijk kunnen opladen.

Er is nog een fiscaal voordeel voor een laadpaal aan uw bedrijf van kracht, waarbij u kunt rekenen op een verhoogde kostenaftrek. Wilt u een exacte prijs op maat van uw project? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

De vijf voordelen van een slim laadstation

Slimme investering

Door uw bedrijfslaadpaal publiek toegankelijk te maken, geniet u van een passief inkomen voor uw onderneming.

Fiscaal voordelig

Dankzij een aftrekbare premie van 150 procent en een versnelde afschrijving van vijf jaar.

Groen bedrijfsimago

Met een laadpaal aan uw bedrijf wordt uw imago als duurzame onderneming meteen duidelijk.

Tevreden klanten

Bied uw klanten een oplaadmogelijkheid aan en verhoog zo uw klantenservice.

Sneller opladen

Met een slimme laadpaal op uw kantoor laadt u tot vijf keer sneller op dan met een traditionele lader.

Welke laadpalen voor bedrijven?

snellader laadpaal bedrijf

Wie een zakelijke laadpaal wil kopen voor zijn bedrijf, heeft keuze uit een enorm aanbod. PMG Charge denkt graag met u mee om tot de beste oplossing te komen. Een aanrader vinden wij alvast de slimme laadpaal. Met een slimme laadpaal heeft u als ondernemer het heft in eigen handen. Stel uw oplaadtarieven in en geef toegang aan wie u wilt.

Bovendien bespaart u met een slim laadstation ook energiekosten. Dankzij intelligente laadschema’s wordt er gekozen om te laden tijdens de daluren, wanneer de stroom goedkoper is. Er vindt zich dus een constante optimalisatie van uw energieverbruik plaats. Door z’n spectrum aan slimme functies, helpen onze slimme laadpalen om zorgeloos te laden.

Hoe verloopt uw traject?

Stap 1:
Voorbeschouwing

Technische voorbeschouwing van de werkzaamheden op de bedrijfssite.

Stap 2:
Offerteopmaak

Er wordt een projectofferte voor u op gemaakt op basis van uw bedrijfsnoden.

Stap 3:
Nabespreking offerte

We bespreken de offerte in detail en bij akkoord starten we meteen met de projectplanning.

Stap 4:
Installatie

De installatie wordt correct en stipt volbracht en dit door onze eigen installateurs.

Stap 5:
Ready to charge?

We leveren het project op, waarna de laadinstallatie in werking kan treden.

Veelgestelde vragen

Er is inderdaad een fiscaal voordeel voor wie zakelijke laadpalen koopt. Wanneer u een bedrijfslaadpaal koopt tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 (en het laadstation publiek toegankelijk wordt gemaakt) krijgt u een verhoogde kostenaftrek.

Afhankelijk van de periode van de aankoop, is het bedrag van de premie voor een bedrijfslaadpaal anders. Tot 31 december 2022 ging het om een aftrekpercentage van 200%. Vanaf 1 januari 2023 tot en met 31 augustus 2024 geniet u van een aftrekpercentage van 150%.

Voorlopig zijn er geen andere subsidies voor laadpalen voor bedrijven.

Als uw collega’s en medewerkers voornamelijk voor elektrische voertuigen kiezen, is het een goed idee om niet alleen aan het bedrijf laadpunten te voorzien, maar ook laadpalen bij hen thuis.

Laadpalen op de bedrijfsparking moeten gedeeld worden en publieke laadpalen zijn vaak duur. Thuis laden is bovendien goedkoper, dankzij het lagere energietarief. Biedt u aan uw collega’s de optie van een elektrische wagen aan, dan doet er u goed aan laadstrategie uit te denken. Zo laadt iedereen het voordeligst en het efficiëntst.

Bij slimme laadpalen is het bovendien heel makkelijk om de administratie op te volgen, zodat ook het financiële plaatje correct en overzichtelijk verloopt.

Vraag nu uw gratis offerte aan!

Wij nemen zo snel mogelijk persoonlijk contact met u op.