Skip to content

Slimme laadpaal

Een eigen laadpaal thuis of voor uw bedrijf is een slimme zet. Kiezen voor een slimme laadpaal is een nog beter idee. Slimme laadpalen laden uw elektrisch voertuig immers op de efficiëntst mogelijke manier. Zo houdt de laadpaal rekening met het totale elektriciteitsverbruik in uw woning of bedrijf. Lijkt zo’n slimme laadpaal iets voor u? PMG Charge helpt particulieren, zelfstandigen, kmo’s en lokale overheden overstappen naar groenere energie.

Wat is een slimme laadpaal?

Als u een laadpaal wil kopen voor thuis of voor uw bedrijf, dan kunt u het best een slimme laadpaal kopen. Vooral wanneer u al groene energie heeft, bijvoorbeeld in de vorm van zonnepanelen. Slimme laadpalen laden efficiënter doordat ze rekening houden met dal- en piekuren.

Wilt u een slimme laadpaal voor thuis of bent u benieuwd naar de kostprijs van een laadpaal voor uw onderneming? Vraag dan vrijblijvend een gratis offerte aan, voor een prijsvoorstel op maat.
slimme-laadpaal

Waarom een slimme laadpaal installeren?

Nog voordeliger voor wie zonnepanelen heeft

Een slimme laadpaal en zonnepanelen is de perfecte match. Als u zonnepanelen heeft, kunt u de laadpaal zo instellen dat hij steeds eerst zal laden met de beschikbare zonne-energie. Zo wordt het laadproces geoptimaliseerd op basis van de beschikbare groene energie. Doordat het gebruik van zelf opgewekte zonne-energie wordt gemaximaliseerd, verlagen de elektriciteitskosten.

Eenvoudig

Handig aan een slimme laadpaal is dat alles makkelijk te volgen is met een app. Zo kunt u het laden monitoren en kunt u ook heel wat instellingen personaliseren. U kunt bijvoorbeeld aangeven tegen wanneer de accu vol moet zijn. Ook load-balancing is eenvoudiger via een app. Bij load balancing houdt de laadpaal rekening met het energieverbruik in en rond uw woning of bedrijf om overbelasting te voorkomen.

Goedkoper

Elke laadpaal heeft een prijs. Dat is logisch. Doordat slim – en dus efficiënter – laden de laadkosten flink kan drukken, heeft u de investering snel terugverdiend. Gemiddeld gaat het om 1,5 à 2 jaar. Met een slimme laadpaal thuis laadt u tegen een lager elektriciteitstarief dan aan een openbare laadpaal. Daarbovenop komt nog een fiscaal voordeel voor iedereen die een laadpaal koopt. Met zonnepanelen of een andere groene energiebron, kunt u nog goedkoper en soms zelfs gratis laden.

Hoe werkt een slimme laadpaal?

slimme-laadpalen
Een slimme laadpaal onderscheidt zich door zijn intelligentie en connectiviteit. De laadpaal communiceert met het elektriciteitsnet en met uw elektrisch voertuig. Door informatie te ontvangen en te versturen kan de laadpaal het laadproces optimaliseren.
 
Dat houdt in dat de laadpaal realtime gegevens gebruikt om de laadsnelheid aan te passen, zodat er efficiënter en duurzamer kan geladen worden. 

Een praktisch voorbeeld: als u uw wagen om 20 uur ‘s avonds aan de lader hangt, houdt een slimme laadpaal er rekening mee dat laden goedkoper is tussen 23 uur en 7 uur. De laadpaal zal het zo timen dat u op de voordeligste manier ‘s ochtends een volle accu heeft. U kunt slimme laadpalen gericht instellen zodat ze laden wanneer u dat wenst. Zo kunt u flink besparen op laadkosten.

De mogelijkheid om het laadproces te bekijken en te beheren via een app is een straffe troef. Zo krijgt u nog meer controle en flexibiliteit over het laden.
 

De vijf voordelen van een slimme laadpaal

Fiscaal voordelig

Dankzij een mooi fiscaal voordeel en een snelle terugverdientijd blijft een slimme laadpaal een aanrader.

Sneller opladen

Met een slimme laadpaal thuis laadt u tot vijf keer sneller oplaadt dan aan een traditioneel stopcontact.

Veiliger opladen

Laden aan een laadpaal is veiliger dan aan een stopcontact.
Geen last van oververhitting of overbelasting!

Load balancing

De energie tussen uw laadpaal en de andere verbruikers op de locatie te wordt veilig en efficiënt verdeeld.

On demand opladen

Opladen wanneer het nodig is en wanneer het u past: heerlijk! En dat alles makkelijk te beheren met uw smartphone.

Waarom uw slimme laadpaal kopen bij PMG Charge?

PMG Charge is een jong bedrijf vol energie. Ons doel is u, als laadpaal installateur, te ontzorgen in uw overstap naar groene energie en dat doen we door de beste laadoplossing te zoeken voor u. We werken alleen met kwalitatieve laadinfrastructuur, geschikt voor professionals en particulieren.

Misschien weet u heel specifiek wat u zoekt, bijvoorbeeld een slimme laadpaal voor thuis van 11 kW, of misschien weet u nog helemaal niets over laadpalen. Ongeacht uw situatie, we helpen u met veel plezier de beste laadpaal te vinden. Wat uw situatie ook is, vraag gerust een prijsvoorstel op maat van uw project aan. Zo krijgt u al een eerste zicht op de mogelijkheden.

slimme laadpaal pmg charge

Wat zeggen onze klanten?

Hans De Wolf
Hans De Wolf
2024-04-17
Uitstekende service bedankt Jarno
Paula Vandebeek
Paula Vandebeek
2024-04-06
Vlotte dienstverlening. Ben erg tevreden.
Carl Van Acker
Carl Van Acker
2024-03-06
Eerste klasse. Zeer goed geïnformeerd vooraf tijdens persoonlijk gesprek met PMG. Snelheid van uitvoering was belangrijk en het Team van PMG stelde zich super flexibel op in dit verband. Verder was ook de plaatsting zeer professioneel uitgevoegd. Top
Pieter Deraeck
Pieter Deraeck
2024-02-28
Snel, vriendelijk en helder. Kortom uitstekende service. Aan te raden.
Philip Mostinckx
Philip Mostinckx
2024-02-23
correct offerte gehad, plaatsing proper en deskundig afgewerkt. hoewel ik zelf niet thuis was en het vrouwtje lief niet echt thuis was in deze materie. heeft ze een mooie uitleg verkregen, alle aps en accounts werden aangemaakt opdat ze zelf niets meer moest doen.. spijtig genoeg kan ik maar 1 laadpaal plaatsen anders was ik terug met hen in zee gegaan
Jo Vandenbossche
Jo Vandenbossche
2023-12-28
Zeer correcte inschatting van de situatie, correcte naleving van de afspraken, perfecte en propere uitvoering. Professionele uitleg, zelfs op vrijdagnamiddag voor kerst. We zijn heel tevreden klanten! dankjewel! Jos en Jo
Tjeppen Bloelinck
Tjeppen Bloelinck
2023-12-18
Duidelijke offerte, bestelproces zeer gemakkelijk. Vlotte afspraak en zeer propere en volledige installatie. Meer dan behoorlijke uitleg na de plaatsing, ook ondersteuning bij mijn zelf gekozen facturatiedienst.
Willy Hauben
Willy Hauben
2023-12-06
Vlotte afhandeling van offerte tot plaatsing. Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Correcte prijs. Mooie afwerking en alles proper opgeruimd. Een aanrader.
Kristof Callebaut
Kristof Callebaut
2023-12-05
Zeer tevreden over de samenwerking met PMG Charge voor levering en plaatsing van laadpalen. Louis Seymons nam de voorbesprekingen en offertes voor zijn rekening. Naderhand konden wij rekenen op een stipte en vlotte uitvoering binnen korte termijn. Gilles, Louis en het volledige team van PMG Charge zijn zeker aan te bevelen.
Lukas Carlier
Lukas Carlier
2023-12-05
Professionele plaatsing, sterke after sales & vlotte communicatie

Slimme laadpaal kopen? Dit mag u verwachten!

Contact met PMG Charge

U neemt contact met ons op voor een eerste gesprek.

Bezoek bij u thuis

Wij komen virtueel of fysiek bij u langs en bekijken samen de mogelijkheden.

Offerte op maat

Binnen de drie dagen mag u een persoonlijk voorstel verwachten.

Installatie bij u thuis

De laadpaal wordt geplaatst binnen de afgesproken termijn. Beloofd!

Plug, charge and drive

Klaar om te laden! Ook na installatie staan wij voor u klaar.

Veelgestelde vragen

Een slimme laadpaal is op z’n best wanneer je hem combineert met zonnepanelen. Op die manier is het de beste slimme laadpaal voor thuis of voor professionele doeleinden.

Een intelligente laadpaal zorgt ervoor dat het laadproces op z’n efficiëntst verloopt. Dat doet hij door te communiceren met het elektriciteitsnet enerzijds en uw elektrisch voertuig anderzijds. De informatie die de laadpaal ontvangt, wordt gebruikt om te berekenen wanneer laden het voordeligst is. De laadpaal houdt rekening met de realtime beschikbaarheid van energie en past op basis daarvan de laadsnelheid aan.

Bij zonnepanelen betekent dit dat de laadpaal optimaliseert op basis van de beschikbare zonne-energie. Op zonnige dagen is de laadsnelheid hoger, op bewolkte dagen wordt die aangepast. Zo wordt de zonne-energie optimaal ingezet, met een lagere elektriciteitsfactuur als gevolg.

Het is zelfs mogelijk dat uw auto een teveel aan zonne- of windenergie tijdelijk opslaat en later teruggeeft aan het net. Dat bidirectioneel laden of ‘vehicle to grid’ wordt nog niet grootschalig ingezet. Het vereist ook een speciaal type laadpaal.

Gezien de technologie rond laadpalen en zonnepanelen met rasse schreden vooruitgaat, waardoor slimme laadpalen nog intelligenter én efficiënter zullen worden.

Net zoals bij elke andere laadpaal, hangt de prijs van een slimme laadpaal af van enkele zaken. Zo is er de kostprijs van de slimme laadpaal zelf, maar ook de installatie en werkzaamheden beïnvloeden de prijs. Soms is het nodig de elektriciteit te verzwaren en moet een keuring uitgevoerd worden.

Het is zo dat een bij een slimme laadpaal de prijs iets hoger ligt. Dankzij de hogere efficiëntie verdient u die wel sneller terug. Gemiddeld ligt de prijs van een slimme laadpaal tussen 800 en 1.500 euro. Daar komen nog de installatiekosten bij. Die hangen dan weer af van welk type werkzaamheden moeten gebeuren.
 

Wilt u de prijs weten voor uw specifieke project? Vraag een vrijblijvende offerte aan. We houden rekening met de unieke specificaties van uw project voor een correct prijsvoorstel.

Een slimme meter is geen must voor een laadpaal. Heeft u een slimme laadpaal, dan is het wel een aanrader. Een slimme meter zorgt er namelijk voor dat u tegen maximumsnelheid kunt laden. De laadpaal doet dan ook aan load balancing, waarbij het laadvermogen wordt aangepast op basis van het verbruik van andere apparaten in huis of in uw bedrijf.

Zonder slimme meter moet de laadpaal lager afgezekerd worden om overbelasting te voorkomen.

Bij een laadpaal met P1-poort hoort een slimme meter. Die P1-poort is belangrijk bij load balancing. Via die poort ontvangt en verstuurt de laadpaal immers de info over het energieverbruik in huis of in uw onderneming.

U kunt voor uw laadpaal een slimme meter aanvragen bij uw netbeheerder. Dat is meestal gratis, tenzij er versterking nodig is.

 

Er zijn heel wat types laadpalen. Het is niet makkelijk om te bepalen welke laadpaal het best bij uw situatie past, zonder goed op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en soorten laadpalen. We adviseren daarom om steeds voldoende advies in te winnen voor u een laadpaal koopt.

Over het algemeen zijn er enkele types laadpalen voor thuis:

  • – (Slimme) laadpaal 3-fase of 1-fase: welke u nodig heeft, hangt af van uw elektrisch voertuig en van uw meterkast.
  • – Slimme laadpaal met load balancing: hierbij bekijkt de laadpaal zelf wanneer uw auto het best wordt geladen, om het voordeligst te kunnen laden.
  • – Een laadpaal kan een letterlijke paal zijn, maar ook een wallbox is een optie.
  •  

Enkele zaken die u zeker moet overwegen:

  • – Wat is de capaciteit van uw elektrisch voertuig?
  • – Wat is de beschikbare stroomcapacititeit in uw woning?
  • – Wat zijn uw  laadgewoontes?

Een slimme laadkabel kan, net als een slimme laadpaal, ook het elektriciteitsverbruik opmeten en communiceren. U kunt een slimme laadkabel aansluiten op een gewoon stopcontact (de laadsnelheid is 3 kW).

Een slimme laadkabel wordt vooral gebruikt voor hybride wagens, of elektrische of hybride bedrijfswagen, dankzij de mogelijkheid tot aparte facturatie en de geolocatie van de laadsessies.

Onze realisaties

Vraag nu uw gratis offerte aan!

Wij sturen u zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord terug.