Skip to content

Laadpaal Elektrische auto

Opladen van elektrische voertuigen, dat is vandaag heel gewoon. Logisch, want elektrisch rijden is eenvoudig, kostenefficiënt en duurzaam. Laadpalen voor uw elektrische auto vindt u tegenwoordig op heel wat plaatsen. Nog handiger is een eigen laadpaal voor uw elektrische auto. Zorgeloos groener rijden, daar helpt
PMG Charge u graag bij.

Oplaadpalen voor elektrische auto's

De ene laadpaal is de andere niet. Zoekt u een elektrische laadpaal voor uw auto, dan moet u zich vooral goed (laten) informeren. Uw elektrische auto opladen bij u thuis of op het bedrijf moet vooral snel, praktisch en zonder gedoe verlopen.

Bij ons vindt u hoogwaardige en betrouwbare laadpalen, zowel voor particulieren als voor ondernemers en lokale overheden. Ons uitgebreid aanbod van kwalitatieve laadpalen betekent dat u eenvoudig de beste laadpaal voor uw elektrische auto koopt, want we bezorgen u alle informatie, we zoeken samen de meest geschikte laadpaal uit én we blijven u ondersteunen voor een vlotte elektrische rijervarinig.
elektrische-auto

Elektrische auto? Laadpaal kopen

Een eigen laadpaal kopen of oplader voor een elektrische auto, dat is duurzame mobiliteit op z’n best. Een laadpaal voor een elektrische auto kopen betekent heel wat voordelen. Zo wordt elektrisch rijden nog aantrekkelijker.
 
Met een eigen laadpaal bespaart u heel wat tijd, want u hoeft niet meer op zoek te gaan naar een vrije openbare laadpaal. U laadt uw auto op wanneer het u het best uitkomt. Tegelijk wordt laden een stuk efficiënter, vooral met een slimme laadpaal. Heeft u zonnepanelen? Dan laadt u nog efficiënter, voordeliger en soms zelfs gratis!

De vijf voordelen van een laadpaal

Fiscaal voordelig

Dankzij een fiscaal voordeel tot wel
30 percent, blijft een laadpaal voor uw elektrische auto interessant.

Sneller opladen

Met een eigen laadpaal laadt tot wel vijf keer sneller dan aan een traditioneel stopcontact.

Veiliger opladen

Laden aan een laadpaal is veiliger dan aan een stopcontact.
Geen oververhitting of overbelasting!

Load balancing

De energie tussen uw laadpaal en de andere verbruikers op de locatie te wordt veilig en efficiënt verdeeld.

On demand opladen

Lege accu? Met een eigen laadpaal hoeft u nooit meer te zoeken naar een vrije laadpaal voor uw elektrische auto.

Een laadpaal voor uw elektrische auto kopen bij PMG Charge

Bij PMG Charge ervaart u de dynamiek van een jong en energiek bedrijf. Dat uit zich in onze kennis van laadinfrastructuur, maar ook in ons streven om de overstap naar groene energie makkelijker te maken voor iedereen. Wij, als laadpalen installateur, bieden daarom alleen hoogwaardige laadinfrastructuur aan, voor zowel particuliere als professionele noden.

Wilt u een laadpaal voor uw elektrische auto, dan is het vooral belangrijk dat u zich grondig informeert. Zo heeft u vast vragen over de kostprijs van een laadpaal voor een een elektrische auto, maar ook over technische zaken valt heel wat te ontdekken.

Vraag daarom zeker een vrijblijvende offerte aan. Die is steeds op maat van uw project. Ons doel is om u zorgeloos door de overgang naar duurzame energie te loodsen, of het nu om een klein of groot project gaat. Die “Yes, we can!”-mentaliteit leverde ons in 2022 de Prille Klimmer-award of van het Aalsterse initiatief Broeikas.

elektrische auto laadpaal kopen

Wat zeggen onze klanten?

R. Muylaert
Read More
Deskundige uitleg, vlotte voorbereiding en zeer snelle plaatsing! Super tevreden over Gilles en zijn team! Aanrader!
B. Vanden Brande
Read More
Correcte en professionele service. Zeer tevreden met de propere afwerking en gebruiksvriendelijke werking. Ook duidelijke en voldoende uitleg gekregen over de werking.
S. Cobbaert
Read More
Heel tevreden over PMG-charge! Vlot bereikbaar en nette, correcte plaatsing van onze laadpaal. Handige app ook!
S. Wellekens
Read More
Een duidelijke communicatie, correcte prijzen en een zorgvuldige uitvoering. PMG Charge is zeker aan te bevelen voor de installatie van een laadstation.
Previous
Next

Laadpaal kopen voor uw elektrische auto? Zo werkt het!

Contact met PMG Charge

U neemt contact met ons op voor een eerste gesprek.

Bezoek bij u thuis

Wij komen virtueel of fysiek bij u langs en bekijken samen de mogelijkheden.

Offerte op maat

Binnen de drie dagen mag u een persoonlijk voorstel verwachten.

Installatie bij u thuis

De laadpaal wordt geplaatst binnen de afgesproken termijn. Beloofd!

Plug, charge and drive

Klaar om te laden! Ook na installatie staan wij voor u klaar.

Veelgestelde vragen

De kostprijs van een laadpaal voor elektrische auto’s is afhankelijk van verschillende factoren. Enerzijds is er de prijs van de laadpaal zelf, anderzijds heeft ook de installatie en de nodige werkzaamheden een kostprijs.

U moet rekening houden met een aantal zaken die de prijs kunnen beïnvloeden. Is uw elektrische installatie geschikt voor een laadpaal? Kan die het extra vermogen aan? Een keuring kan nodig zijn. In sommige gevallen kan het plaatsen van een laadpaal ook een vergunning vereisen.

Er zijn heel wat soorten laadpalen, maar niet elk type laadpaal is geschikt voor elke situatie. Zo moet een laadpaal geschikt zijn voor uw elektrische installatie, maar ook voor uw elektrische auto. Kiest u voor een slimme laadpaal, dan betaalt u een iets hogere kostprijs, maar heeft u tegelijk ook een snelle terugverdientijd.

Om een gerichte prijs te weten, vraagt u een offerte aan. We bekijken de unieke details van uw project en bieden u een correct en gedetailleerd prijsvoorstel aan.

U krijgt een subsidie in de vorm van een fiscaal voordeel. Hoeveel de belastingvermindering bedraagt, hangt af van de aankoopdatum. Voor de periode van 1 januari 2023 tot 31 december 2023 gaat het om een fiscale aftrekbaarheid van 30%. Vanaf 1 januari 2024 gaat het om 15%.

Het gaat om maximaal 1.800 euro per laadpaal en per belastingplichtige. Voor bidirectionele laadstations krijgt u 8.000 euro.

Heeft u een elektrische auto en bent u onzeker over wat een laadpaal zal kosten? Dan is het fiscale voordeel een mooie extra, bovenop de vele andere voordelen die een eigen laadpaal met zich meebrengt.

De oplaadtijd van een elektrische auto kunt u berekenen door de capaciteit van de batterij te delen door oplaadsnelheid.

Een voorbeeld: als u aan een snelheid van 11 kW kunt laden en u heeft een batterij van 66 kW, dan is uw autobatterij in ongeveer zes uur opgeladen van 0 naar 100%.

Onze realisaties

Vraag nu uw gratis offerte aan!

Wij sturen u zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord terug.