Skip to content

Laadpaal kopen

Wilt u uw eigen laadpaal kopen om uw elektrische wagen voordelig te laden wanneer het u past? PMG Charge is een betrouwbare installateur voor thuislaadpalen en bedrijfslaadpalen. Bent u particulier, zelfstandige, kmo of een lokale overheid en wil u een laadpaal kopen? PMG Charge ontzorgt u in de overgang naar groenere energie.

Laadpaal kopen

De toekomst van duurzame mobiliteit? Die begint hier. Bij ons vindt u betrouwbare, hoogwaardige laadpalen die perfect aansluiten op uw behoeften. Of u nu een particuliere gebruiker bent die thuis wil laden of een bedrijfseigenaar die laadinfrastructuur wil installeren, PMG Charge biedt een breed scala aan laadpalen van topkwaliteit. Bij ons kunt u eenvoudig en zonder zorgen de perfecte laadpaal kopen, want u krijgt er alle relevante informatie bij én de ondersteuning om het maximale uit uw elektrische rijervaring te halen.
laadpaal kopen

Wat zijn de voordelen van het kopen van een laadpaal?

  • Milieuvriendelijk: Elektrisch rijden is een groot onderdeel van een duurzamere levensstijl. Het is een makkelijke en moeiteloze overgang met een grote impact op de planeet!
  • Eenvoudig: Een eigen laadpaal kopen betekent nooit meer op zoek naar een openbare laadpaal in de hoop dat u het haalt. Een elektrische auto laden aan een slimme laadpaal zoals die van PMG Charge is net zo makkelijk als het laden van uw smartphone.
  • Goedkoper: Uw elektrische auto laden aan een eigen laadpaal is over het algemeen goedkoper dan benzine of diesel tanken. Dat komt doordat u thuis laadt tegen een lager elektriciteitstarief. De overheid biedt ook een belastingverminding aan al wie een laadpaal koopt. Beschikt u bovendien over zonnepanelen of een andere hernieuwbare energiebron, dan kunt u aan een nog lager tarief of zelfs gratis laden.

Laadpalen kopen en installeren

laapdaal kopen

Een laadpaal kopen wordt steeds populairder in België. Logisch, gezien de vele voordelen. Koopt u een laadpaal, dan moet u rekening houden met de verschillende types laadpalen. Vaakst wordt gekozen voor laadpalen van 11 kW of 22 kW. Als u een laadpaal van 11 kW koopt, kunt u uw auto in gemiddeld vijf tot zeven uur opladen. Een laadpaal van 22 kW kopen is de snelste optie voor thuisladen. Belangrijk daarbij is een driefasige aansluiting.

Om correct, veilig en snel te laden, is een juiste aansluiting essentieel. Laat u daarom bij het kopen van laadpalen steeds goed adviseren door een professionale installateur van laadpalen met een goede kennis van laadinfrastructuur!

Nooit meer laadstress

Een laadpaal kopen heeft heel wat voordelen die de overstap naar elektrisch rijden nog aantrekkelijker maken. Ontdek het gemak van thuis laden aan uw eigen thuislaadpaal. Nu laadt u op wanneer het u het best uitkomt. Dat bespaart u heel wat tijd, want u hoeft niet langer rekening te houden met waar de dichtstbijzijnde (vrije) openbare laadpaal is. Door een laadpaal te kopen geeft u het laadsysteem een boost, waardoor het betrouwbaarder en efficiënter wordt. Zo krijgt u volledige controle over wanneer en hoe lang u laadt.

Welk type laadpunt kiest u het best?

Er zijn twee soorten laadpalen beschikbaar: AC (wisselstroom) en DC (gelijkstroom). Het meest gangbare is AC. Een AC-laadpaal kan worden aangesloten zoals een omvormer voor zonnepanelen. Het is ook mogelijk om uw laadpaal te integreren met uw zonnepaneleninstallatie. Slimme laadpalen kunt u zelfs instellen om het laden te starten wanneer er groene stroom beschikbaar is.

AC-laadpalen hebben over het algemeen vier vermogens: 3,7 – 7,4 – 11 en 22 kW. DC-laadpalen zijn vooral geschikt voor bedrijven of in situaties waarbij snel, vaak of door meerdere voertuigen moet worden geladen.

Bij PMG Charge kunnen particulieren, bedrijven en lokale overheden terecht om een laadpaal aan te kopen. We bezorgen u een gedetailleerd prijsvoorstel op maat, staan in voor de installatie en geven u de nodige uitleg zodat u meteen kan laden.

De vijf voordelen van een laadpaal kopen

Fiscaal voordelig

Dankzij een fiscaal voordeel tot wel
30 percent, blijft een laadpaal een interessante oplossing.

Sneller opladen

Uw eigen laadpaal kopen betekent dat u tot vijf keer sneller oplaadt dan aan een traditioneel stopcontact.

Veiliger opladen

Laden aan een laadpaal is veiliger dan aan een stopcontact.
Geen last van oververhitting of overbelasting!

Load balancing

De energie tussen uw laadpaal en de andere verbruikers op de locatie te wordt veilig en efficiënt verdeeld.

On demand opladen

Opladen wanneer het nodig is en wanneer het u past: heerlijk! Nooit meer zoeken naar een vrije laadpaal.

Waarom uw laadpaal kopen bij PMG Charge?

Bij PMG Charge krijgt u een jong bedrijf vol energie. We hebben een passie voor laadinfrastructuur én de groenere toekomst die daarmee gepaard gaat. Daarom vindt u bij ons alleen kwaliteitsvolle laadinfrastructuur, geschikt voor particuliere en professionele noden.

Wanneer u een laadpaal koopt, is het belangrijk dat u kiest voor een installateur die u goed informeert. Er valt namelijk heel wat te overwegen bij het kopen van laadpalen. U heeft vermoedelijk ook heel wat vragen, zoals over de prijs en installatiekosten, maar ook over technische zaken.

We bezorgen u graag een prijsvoorstel op maat van uw project. Ons doel is u te ontzorgen in de overgang naar duurzame energie. We streven er steeds naar allerlei soorten projecten tot een goed einde te brengen. Die “Yes, we can!”-mentaliteit leverde ons in 2022 de award van Prille Klimmer op, gekregen van het Aalsterse initiatief Broeikas.

pmg charge laadpaal kopen

Wat zeggen onze klanten?

Hans De Wolf
Hans De Wolf
2024-04-17
Uitstekende service bedankt Jarno
Paula Vandebeek
Paula Vandebeek
2024-04-06
Vlotte dienstverlening. Ben erg tevreden.
Carl Van Acker
Carl Van Acker
2024-03-06
Eerste klasse. Zeer goed geïnformeerd vooraf tijdens persoonlijk gesprek met PMG. Snelheid van uitvoering was belangrijk en het Team van PMG stelde zich super flexibel op in dit verband. Verder was ook de plaatsting zeer professioneel uitgevoegd. Top
Pieter Deraeck
Pieter Deraeck
2024-02-28
Snel, vriendelijk en helder. Kortom uitstekende service. Aan te raden.
Philip Mostinckx
Philip Mostinckx
2024-02-23
correct offerte gehad, plaatsing proper en deskundig afgewerkt. hoewel ik zelf niet thuis was en het vrouwtje lief niet echt thuis was in deze materie. heeft ze een mooie uitleg verkregen, alle aps en accounts werden aangemaakt opdat ze zelf niets meer moest doen.. spijtig genoeg kan ik maar 1 laadpaal plaatsen anders was ik terug met hen in zee gegaan
Jo Vandenbossche
Jo Vandenbossche
2023-12-28
Zeer correcte inschatting van de situatie, correcte naleving van de afspraken, perfecte en propere uitvoering. Professionele uitleg, zelfs op vrijdagnamiddag voor kerst. We zijn heel tevreden klanten! dankjewel! Jos en Jo
Tjeppen Bloelinck
Tjeppen Bloelinck
2023-12-18
Duidelijke offerte, bestelproces zeer gemakkelijk. Vlotte afspraak en zeer propere en volledige installatie. Meer dan behoorlijke uitleg na de plaatsing, ook ondersteuning bij mijn zelf gekozen facturatiedienst.
Willy Hauben
Willy Hauben
2023-12-06
Vlotte afhandeling van offerte tot plaatsing. Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Correcte prijs. Mooie afwerking en alles proper opgeruimd. Een aanrader.
Kristof Callebaut
Kristof Callebaut
2023-12-05
Zeer tevreden over de samenwerking met PMG Charge voor levering en plaatsing van laadpalen. Louis Seymons nam de voorbesprekingen en offertes voor zijn rekening. Naderhand konden wij rekenen op een stipte en vlotte uitvoering binnen korte termijn. Gilles, Louis en het volledige team van PMG Charge zijn zeker aan te bevelen.
Lukas Carlier
Lukas Carlier
2023-12-05
Professionele plaatsing, sterke after sales & vlotte communicatie

Laadpaal kopen? Dit mag u verwachten!

Contact met PMG Charge

U neemt contact met ons op voor een eerste gesprek.

Bezoek bij u thuis

Wij komen virtueel of fysiek bij u langs en bekijken samen de mogelijkheden.

Offerte op maat

Binnen de drie dagen mag u een persoonlijk voorstel verwachten.

Installatie bij u thuis

De laadpaal wordt geplaatst binnen de afgesproken termijn. Beloofd!

Plug, charge and drive

Klaar om te laden! Ook na installatie staan wij voor u klaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer u een laadpaal wil kopen, zijn er een aantal belangrijke factoren. Zo is bij het kopen van een laadpaal de prijs een belangrijk element. Die hangt echter af van heel wat andere zaken. Wanneer u een laadpaal wil kopen, moet u ook een aantal dingen overwegen.

Is uw elektrische installatie geschikt voor een laadpaal? Kan uw elektrisch systeem het extra vermogen aan? Laat daarom zeker de elektrische installatie in uw woning of bedrijf controleren.

Mogelijk heeft u een specifiek type laadpaal in gedachten. Let op, want de laadpaal moet niet alleen geschikt zijn voor uw elektrische installatie, maar ook voor uw elektrisch voertuig.

Weet ook dat slimme laadpalen een optie zijn. Die laten u toe om bijvoorbeeld een laadbeurt in te plannen, ook wanneer u afwezig bent. Via een app kunt u de laadpaal bedienen en monitoren.

Ten slotte moet u er ook rekening mee houden dat het kopen en installeren van een laadpaal een vergunning kan vereisen. Dit hangt af van de lokale wetgeving.

De prijs voor een laadpaal en de installatie ervan is afhankelijk van enkele zaken. Zo is het type laadpaal een belangrijk element, maar ook de werkzaamheden kunnen een invloed hebben op de prijs, bijvoorbeeld kabels leggen of aanpassingen aan uw elektrisch systeem.

In een standaardofferte houdt PMG Charge steeds rekening met een maximale lengte van 10 meter tussen de hoofdverdeelkast tot aan de locatie van het laadpunt. Is die afstand groter, dan beïnvloedt dat de prijs.

Wilt u de prijs weten voor uw specifieke project? Vraag een vrijblijvende offerte aan. We houden rekening met de unieke specificaties van uw project voor een correct prijsvoorstel.

Particulieren en zelfstandigen kunnen een beroep doen op een fiscaal voordeel. Het percentage van de belastingvermindering hangt af van de aankoopdatum. Voor de periode van 1 januari 2023 tot 31 december 2023 krijgt u een fiscale aftrekbaarheid van 30%. Vanaf 1 januari 2024 wordt dat 15%. Het gaat om maximaal 1.800 euro per laadpaal en per belastingplichtige. Voor bidirectionele laadstations krijgt u 8.000 euro.

Dat fiscale voordeel is een mooie bonus om nu nog een laadpaal te kopen. Doordat aan een eigen laadpaal laden vaak goedkoper is dan openbaar laden, krijgt u zo uw investering nog sneller terugverdiend.

Wat de beste laadpaal om te kopen is, hangt af van de situatie. Voor thuis is een laadpaal van 11 kW ideaal. De meeste elektrische auto’s kunnen tot 11 kW AC laden, wat het een goede allrounder maakt. Gemiddeld is uw auto in ongeveer acht uur geladen. Ook laadpalen van 22 kW zijn populair. Die hebben een snelle laadtijd van zo’n drie uur, maar zijn niet geschikt voor elke elektrische installatie.

Wilt u weten welke laadpaal precies het beste is voor bij u thuis of op uw werk? Dan kunt een gratis offerte aanvragen. Zo krijgt u een gedetailleerd zicht op de mogelijkheden voor uw project.

Een eigen laadpaal installeren vraagt een investering. Daarom is het begrijpelijk dat u graag wil weten of het een slimme, voordelige keuze is om uw eigen laadpaal aan te kopen.

Gelukkig heeft een eigen laadpaal heel wat voordelen. Het grootste is het gemak dat ermee gepaard gaat. Zo hoeft u nooit meer op zoek te gaan naar een openbare laadpaal, in de hoop dat die net vrij is én dat er iets in de buurt is zodat u niet de hele tijd in de auto moet wachten. Laden volgens uw eigen schema is een luxe waar u snel aan went! Met een slimme laadpaal kunt u bovendien een laadbeurt plannen via een app, zodat uw auto steeds vertrekklaar is.

Aan een eigen laadpaal laden is ook vaakst de goedkoopste optie. Het energietarief ligt voor particulieren en bedrijven namelijk lager dan voor openbare laadpalen, waar soms ook (abonnements)kosten aan gekoppeld zijn en waarbij variërende tarieven gelden. Nog goedkoper of zelfs gratis laden kan wanneer uw energie duurzaam opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen. 

Onze realisaties

Vraag nu uw gratis offerte aan!

Wij sturen u zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord terug.