Skip to content

Laadpaal kopen thuis

Waarom een laadpaal thuis installeren?

Door de stijgende energie- en brandstofprijzen is het leven duurder geworden. De overschakeling maken naar elektrisch rijden helpt om uw energiekosten te drukken. Een slimme laadpaal plaatsen bij uw thuis is dan de perfecte tool. Laden aan uw laadpaal voor thuis is niet alleen goedkoper dan aan een openbare laadpaal, het is ook fiscaal voordelig. Wist u dat u als particulier tot wel 30% belastingvermindering heeft? Heeft u bovendien zonnepanelen op uw dak, dan optimaliseren onze slimme laadpalen uw groene laadbeurt. Goed voor uw portemonnee én het milieu. Tot slot is laden aan een laadpaal veel veiliger dan laden aan een stopcontact.

Wallbox Commander 2s wandmontage design vaste kabel thuis

Hoe lang moet u laden met een thuislaadpaal?

Zwarte laadpaal installatie Wallbox Commander 2s op paal. Volvo laadt op.

Wilt u een laadpaal kopen, dan heeft u vast al nagedacht over de laadtijden en -snelheden die nodig zijn voor optimaal gebruiksgemak. De laadtijd hangt af van het vermogen van de gekozen laadpaal. Gewoonlijk hebben thuislaadpalen een vermogensniveau van 3,7 tot 22 kW, waardoor de laadtijd ook sterk kan variëren.

De meeste elektrische wagens ondersteunen tot 11 kW, hoewel er ook elektrische voertuigen zijn met een hogere laadcapaciteit tot 22 kW. Gemiddeld duurt het opladen van een elektrische auto zo’n vier tot zes uur. Bent u benieuwd naar de precieze oplaadtijd voor uw auto en welke laadpaal het best geschikt is? Neem dan zeker contact op.

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

Geïnteresseerd in een laadpaal voor thuis? Goed idee. Het bespaart u niet alleen centen, maar ook heel wat gedoe. Nooit meer zoeken naar een vrije laadpaal, maar wel laden volgens uw eigen schema, gewoon bij u thuis.

De vraag is: welke laadpalen kunt u thuis installeren? Thuis worden gewoonlijk AC-laadpalen geïnstalleerd. Zo’n thuislaadpaal kan aangesloten worden op uw gewone elektriciteitsnet. U kunt er doorgaans ook ’s nachts mee opladen. Ze hebben een vermogen van tussen 3,7 kW en 22 kW.

Bij PMG Charge werken we met slimme laadpalen. Dankzij load-balancing en allerlei handige functies kunt u uw laadbeurt optimaliseren, zoals bijvoorbeeld het inplannen van een laadbeurt.

De vijf voordelen van een thuis laadpaal

Fiscaal voordelig

Dankzij de aftrekbare premie van tot wel 30% is een laadpaal thuis momenteel een echte aanrader.

Sneller opladen

Met een laadpaal bij u thuis laadt u tot vijf keer sneller dan wanneer u laadt aan een traditioneel stopcontact.

Veiliger opladen

Geen last van oververhitting of overbelasting, in vergelijking met laden aan een stopcontact.

Load balancing

De energie tussen uw laadpaal thuis en alle andere verbruikers op locatie wordt veilig en efficiënt verdeeld.

On demand opladen

Een laadpaal kopen voor thuis betekent dat u oplaadt wanneer het u past. Zonder gedoe en altijd klaar om te vertrekken.

Waarom kiezen voor PMG Charge voor uw laadpaal thuis?

Als u een installateur voor uw laadpaal thuis zoekt, zit u bij PMG Charge goed. We zijn een jong, dynamisch bedrijf met een specialisatie (en passie) voor laadpalen. Als onafhankelijk installateur van laadpalen voor thuis en voor bedrijven bieden we een kwaliteitsvol, uitgebreid assortiment laadinfrastructuur aan.

Onze “yes, we can”-mentaliteit leverde ons de award van Prille Klimmer 2022 op, gekregen van het Aalsterse initatief Broeikas.

Renault Megane E-tech opladen Alfen laadpaal installatie

Wat zeggen onze klanten?

Hans De Wolf
Hans De Wolf
2024-04-17
Uitstekende service bedankt Jarno
Paula Vandebeek
Paula Vandebeek
2024-04-06
Vlotte dienstverlening. Ben erg tevreden.
Carl Van Acker
Carl Van Acker
2024-03-06
Eerste klasse. Zeer goed geïnformeerd vooraf tijdens persoonlijk gesprek met PMG. Snelheid van uitvoering was belangrijk en het Team van PMG stelde zich super flexibel op in dit verband. Verder was ook de plaatsting zeer professioneel uitgevoegd. Top
Pieter Deraeck
Pieter Deraeck
2024-02-28
Snel, vriendelijk en helder. Kortom uitstekende service. Aan te raden.
Philip Mostinckx
Philip Mostinckx
2024-02-23
correct offerte gehad, plaatsing proper en deskundig afgewerkt. hoewel ik zelf niet thuis was en het vrouwtje lief niet echt thuis was in deze materie. heeft ze een mooie uitleg verkregen, alle aps en accounts werden aangemaakt opdat ze zelf niets meer moest doen.. spijtig genoeg kan ik maar 1 laadpaal plaatsen anders was ik terug met hen in zee gegaan
Jo Vandenbossche
Jo Vandenbossche
2023-12-28
Zeer correcte inschatting van de situatie, correcte naleving van de afspraken, perfecte en propere uitvoering. Professionele uitleg, zelfs op vrijdagnamiddag voor kerst. We zijn heel tevreden klanten! dankjewel! Jos en Jo
Tjeppen Bloelinck
Tjeppen Bloelinck
2023-12-18
Duidelijke offerte, bestelproces zeer gemakkelijk. Vlotte afspraak en zeer propere en volledige installatie. Meer dan behoorlijke uitleg na de plaatsing, ook ondersteuning bij mijn zelf gekozen facturatiedienst.
Willy Hauben
Willy Hauben
2023-12-06
Vlotte afhandeling van offerte tot plaatsing. Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Correcte prijs. Mooie afwerking en alles proper opgeruimd. Een aanrader.
Kristof Callebaut
Kristof Callebaut
2023-12-05
Zeer tevreden over de samenwerking met PMG Charge voor levering en plaatsing van laadpalen. Louis Seymons nam de voorbesprekingen en offertes voor zijn rekening. Naderhand konden wij rekenen op een stipte en vlotte uitvoering binnen korte termijn. Gilles, Louis en het volledige team van PMG Charge zijn zeker aan te bevelen.
Lukas Carlier
Lukas Carlier
2023-12-05
Professionele plaatsing, sterke after sales & vlotte communicatie

Hoe verloopt uw traject?

Contact met PMG Charge

neemt contact op met ons voor een eerste, verkennend gesprek.

Bezoek bij u thuis

We komen virtueel of fysiek bij u langs en we bekijken samen de mogelijkheden.

Offerte op maat

Binnen de drie dagen mag u een een persoonlijk voorstel verwachten.

Installatie bij u thuis

Uw laadpaal thuis wordt binnen de afgesproken termijn geïnstalleerd. Beloofd!

Plug, charge and drive

Helemaal klaar om te laden! Ook na installatie staan we voor u klaar.

Veelgestelde vragen

De kostprijs van een laadpaal thuis is een belangrijk element. Er zijn enkele factoren die de prijs beïnvloeden. Zo heeft het vermogen en het type connectoren van een laadpaal een effect op de prijs.

Ook de nodige werkzaamheden en de afstand tussen de hoofdverdeelkast en het laadpunt hebben een invloed op de prijs van een laadpaal thuis.

Wilt u een nauwkeurige prijsberekening, dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo krijgt u een oplossing op maat van uw situatie.

Twijfelt u erover om een laadpaal te laten installeren bij u thuis omwille van de prijs, dan is het goed om te weten dat een thuislaadpaal inderdaad vaak goedkoper is.

U kunt namelijk kostenefficiënter laden, enerzijds doordat u thuis doorgaans een lager tarief heeft, anderzijds doordat u bijvoorbeeld ook uw zonnepanelen kunt gebruiken om slimmer te laden. De initiële investeringskost van een thuislaadpaal verdient u zo vlot terug.

Voor laadpalen thuis kunt u een beroep doen op een subsidie in de vorm van een belastingvermindering. Nog tot 31 augustus 2024 krijgt u een fiscaal voordeel van 15% tot 30% wanneer u een laadpaal koopt voor thuis. Dit geldt voor particulieren, zelfstandigen en bedrijven.

Vraag nu uw gratis offerte aan!

Wij sturen u zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord terug.