Skip to content

Welke laadpaal moet ik kiezen voor thuis?

Het kiezen van de juiste laadpaal voor thuisgebruik kan een uitdaging zijn, vooral met zoveel opties beschikbaar op de markt. Het is belangrijk om een laadpaal te kiezen die het beste aansluit op uw behoeften. Dit is afhankelijk van factoren zoals de capaciteit van uw elektrische auto, de beschikbare stroomcapaciteit in uw woning, en uw persoonlijke laadgewoontes.

Stap 1: Bepaal de capaciteit van uw elektrische auto #

Het eerste wat u moet doen, is de maximale laadcapaciteit van uw elektrische auto bepalen. Niet alle auto’s kunnen op dezelfde snelheid laden. Sommige auto’s kunnen een hoger vermogen aan (tot 22 kW), terwijl andere auto’s gelimiteerd zijn tot bijvoorbeeld 7 kW. U kunt deze informatie vaak vinden in de handleiding van de auto of op de website van de fabrikant.

Stap 2: Controleer de beschikbare stroomcapaciteit in uw woning #

Het is ook belangrijk om te weten hoeveel stroom uw woning kan leveren. Als uw huis een oude elektrische installatie heeft, is het misschien niet mogelijk om een krachtige laadpaal te installeren zonder uw elektrische installatie te upgraden. U kunt dit controleren door een elektricien te raadplegen of door contact op te nemen met uw netbeheerder.

Stap 3: Overweeg uw laadgewoontes #

Bedenk hoe vaak u uw auto moet laden en hoe snel u wilt dat deze wordt opgeladen. Als u uw auto voornamelijk ‘s nachts oplaadt en u heeft een gemiddelde dagelijkse rijafstand, dan is een laadpaal met een lager vermogen, zoals 7 kW, mogelijk voldoende. Als u echter een langere rijafstand heeft of uw auto vaker moet opladen, wilt u misschien een snellere laadpaal, zoals 11 kW.

Stap 4: Vraag om een offerte #

Nu u een beter idee heeft van wat u nodig heeft, is het tijd om een offerte aan te vragen. Bij PMG Charge, bieden we een gratis, vrijblijvende offerte aan waarbij we samen met u zoeken naar de ideale oplossing op maat. We bekijken de details van uw situatie en adviseren u over de meest geschikte laadpaal voor uw behoeften.