Skip to content

Kan u zelf een laadpaal plaatsen?

Hoewel het technisch mogelijk is om zelf een laadpaal te plaatsen, raden we het ten zeerste aan om dit door een erkend installateur te laten doen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom:

  1. Veiligheid: Elektrische installaties, vooral die met betrekking tot laadpalen, vereisen een grondige kennis van elektriciteit en veiligheidsvoorschriften. Een erkend installateur heeft de expertise om de installatie veilig uit te voeren, risico’s te minimaliseren en mogelijke gevaren te vermijden.
  2. Wettelijke vereisten: Het installeren van een laadpaal kan onderhevig zijn aan lokale wet- en regelgeving. Een erkende installateur is op de hoogte van de plaatselijke voorschriften en zorgt ervoor dat de installatie voldoet aan alle wettelijke eisen.
  3. Elektrische specificaties: Het correct afstemmen van de laadpaal op de elektrische installatie van uw huis of bedrijf is cruciaal voor een optimale werking. Een professionele installateur kan beoordelen welke laadpaal het beste past bij uw huidige elektrische capaciteit en ervoor zorgen dat alles correct wordt aangesloten.
  4. Technische complexiteit: De installatie van een laadpaal kan technisch complex zijn, vooral als het gaat om het juist aansluiten op het elektriciteitsnetwerk en het veilig omgaan met hoogspanningscomponenten. Een professional heeft de expertise om deze taken nauwkeurig en efficiƫnt uit te voeren.
  5. Garantie en verzekering: Door een professionele installateur in te schakelen, hebt u de zekerheid dat eventuele garantievoorwaarden worden nageleefd en mogelijke problemen adequaat worden opgelost. Bovendien kan een correct uitgevoerde installatie van invloed zijn op uw verzekering, waardoor eventuele schade gedekt wordt.
  6. Technische keuring: Na het plaatsen van een laadpaal dient een keuring uitgevoerd te worden. Bij deze keuring dient een elektrisch schema voor de uitbreiding van de laadpaal voorgelegd te worden. Een erkend installateur heeft de nodige kennis en expertise om uw laadpaal zonder problemen te laten keuren.

PMG Charge is als installatiebedrijf gespecialiseerd in het plaatsen laadinfrastructuur. Hun expertise gaat van residentiƫle installaties tot publieke laadparkings. PMG Charge verzorgt uw persoonlijk laadproject van offerte tot gekeurde installatie.