Skip to content

Wat kost een laadbeurt?

De kosten voor het opladen van uw elektrische auto kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vindt u een overzicht van de voornaamste elementen die deze kosten kunnen beïnvloeden:

Type oplaadstation #

Verschillende oplaadstations hebben verschillende laadsnelheden. Thuislaadstations laden over het algemeen langzamer dan snelladers, maar zijn ook goedkoper in gebruik. Een snellader zal uw auto sneller opladen, maar is over het algemeen duurder per kWh. Het is ook belangrijk op te merken dat uw auto’s maximale laadsnelheid een limiet kan stellen aan hoe snel deze kan laden, ongeacht het type oplaadstation.

Locatie van het oplaadstation #

De locatie van het oplaadstation kan ook een rol spelen bij het bepalen van de kosten. Openbare oplaadstations kunnen variëren in prijs, afhankelijk van de locatie en de aanbieder. Thuis opladen is meestal goedkoper omdat u gebruik maakt van uw eigen elektriciteit en u niet hoeft te betalen voor de diensten van een openbaar oplaadnetwerk.

Elektriciteitstarieven #

De kosten van elektriciteit variëren ook sterk, afhankelijk van uw energieleverancier en het tariefplan dat u heeft gekozen. Sommige leveranciers bieden speciale tarieven aan voor elektrische voertuigen, of goedkopere tarieven voor elektriciteit tijdens daluren. Het is dus een goed idee om verschillende tariefplannen te vergelijken om de meest kostenbesparende optie te vinden.

MSP (e-Mobility Service Provider) #

Afhankelijk bij welke e-Mobility Service Provider u bent aangesloten, kunt u verschillende tarieven tegenkomen. Deze providers hebben vaak verschillende prijsstructuren, afhankelijk van hun diensten en functies.

Om een beter beeld te krijgen van de specifieke kosten die voor u van toepassing zouden zijn, of als u meer informatie wenst over de kosten van het opladen van uw elektrische auto, neem dan gerust contact op met PMG Charge. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de meest kostenefficiënte oplossing voor uw elektrische rijbehoeften.